Camping Devèze biedt meer dan alleen een plaats voor uw caravan

Video van de camping

Alvorens het verslag van Ruud te gaan lezen wil ik jullie de video laten bekijken.
Deze is door de eigenaar aan mij gegeven en nu geef ik iedereen de mogelijkheid om die te bekijken.


Click button to start

Verslag van Ruud M.

Hieronder heb ik een verslag opgenomen die Ruud M. spontaan aan mij opstuurde.
In de eerste plaats Ruud mijn dank daarvoor.
Ik wilde dit verslag aan iedereen laten lezen dus heb ik het nu hier opgenomen.

Devèze 2005 ;

Tijdens een bezoek aan de vakantiebeurs in 2004 troffen wij Lieuwe, baas van Devèze, na dit gesprek was Devèze een van de evt. bestemmingen, na vele overwegingen besloten wij samen met andere vrienden naar Devèze te gaan.

Aankomst

Na een reis van exact 1250 km kwamen we op 18 juli 2005 j.l. aan op Devèze (met dank aan de rouebeschrijving via Simon, klopt perfect).
De camping was maar amper gevuld, en diegenen die er waren, waren voornamelijk Fransen, slechts hier en daar troffen wij een verdwaalde Nederlander aan. Vanwege het perfecte weer was de eerste week al snel voorbij. Eigenlijk was het veel te warm om iets te gaan ondernemen in de regio. Derhalve trokken we 's middags naar het meertje en vertoefden daar tot laat in de namiddag. Typisch was dat alleen de niet Fransen gebruik van dit meertje maakten.

Voorzieningen.

De camping is voorzien van hele grote plaatsen, met en zonder schaduw. De voorzieningen zijn meer dan toereikend, voldoende schoon sanitair.Wij als Nederlanders begonnen ons af te vragen waarom er nog zoveel plaatsen niet bezet waren. De 2e week kwamen er meer Fransen en trokken de Nederlanders die er al waren weer richting huis. Wij waren op dat moment met 3 gezinnen de enigste gast Nederlanders (buiten het personeel om ). Ook de 2e week is als een speer omgevlogen met perfect weer. Toch in de 2e week maar iets meer gedaan aan de omgeving zoals bezoekjes aan Auch, Agen en Toulouse, en de bekende bezoeken aan de supermarche's

We hadden het gezien.

Na 2 weken hadden we het wel gezien en wilden we wat anders, in onze gedachten eigenlijk meer Nederlands, dus trokken we omhoog naar Creuse Natuur, mooi midden in de terugreis naar huis.
Helaas werden we hier verrast met de tegenstellingen van Devèze die we zo gewend waren, giga druk, alleen maar Nederlanders en een gigantisch aantal schreeuwende, blerende kinderen, veel geklede mensen of figuren die voor het eerst op een naturistisch camping waren gekomen. kleine plaatsen,weinig respect.veel geluidsoverlast. Hier moet je dus niet zijn in het hoog seizoen iets wat we duidelijk hebben laten blijken aan de eigenaar. Toen maar weer terug naar de rust, en we zijn uiteindelijk nog terecht gekomen op Louis Suais bij Limoges en hebben daar nog een aantal dagen mogen genieten van de rust.
Waren we maar nooit weggegaan op Devèze dachten toen 3 gezinnen.

De drie R's.

Devèze valt te omschrijven met de 3 R's , rust ruimte en respect, zowel voor de natuur als het naturisme, geen moeilijk gedoe met pupers met handdoeken. Gewoon naturistisch zoals het hoort, anders kun je maar beter weg blijven. Het is ons allen (in totaal 9 personen) zeer goed bevallen en we zijn van mening dat we best nog wel eens terug zullen gaan ondanks het feit dat we liever elk jaar iets nieuws zoeken. Het is te vergelijken met Laborde alleen dan wel veel ruimer. Ikzelf hoop dat de camping zo zal blijven zoals hij is. lekker rustig en toch gezellig. je weet wel zo'n camping die je eigenlijk voor jezelf zou willen houden en zo weinig mogelijk aanprijzen voor anderen zodat ze wegblijven.

Vakantiebeurs

We hopen in januari 2006 dat Lieuwe weer op de vakantiebeurs staat, dan treffen we hem daar en doen dan ons verhaal opnieuw. Het is jammer dat er in Nederland niet een camping is zoals Devèze.
Volgend jaar weer iets nieuws uitzoeken, een ding is zeker, ligt Devèze op de route dan gaan we beslist langs.

m.v.g.
Ruud
Bos
Meer
Aan de rand van de camping ligt een stuk
bos. Daar zijn waterkranen, afwasbakken
en natuurlijk plaatsen. Vaak staan daar de
jongeren die niet zo dicht bij de ouders
willen staan. En het is best griezelig om in
je eigen tentje in het donkere bos te slapen.
Op het terrein ligt een meer van 2 ha.
Vol met karper en snoek. Maar ook prachtig
om in te spelevaren. Maar hoe krijg je zo'n
ontzettend grote rubberboot fatsoenlijk in
het water?
Wandeling
Sanitair

Het meer ligt geheel op eigen terrein.
Een rondwandeling neemt al snel een
half uur!

Devèze*** beschikt over drie sanitaire
gebouwen die de hele dag de gratis warme
douche verzorgen. In de nacht brandt de
verlichting. De grondige dagelijkse
schoonmaakbeurt wordt door onze vaste
werknemer gedaan. En maar blinken.In februari, na de sneeuwklokjes,
komen de narcissen.
Bij duizenden.
Daarna volgen al ras de hyacinten,
orchideeën en kampeerders.

Narcissen

Je kan de site ook bezoeken Devèze in de Cascogne.
Download prijslijst als PDF document.
Download de route als PDF document.
Nog geen PDF Reader? Klik dan Hier

KLIK HIERHOME