Onze ervaring met Kuinderloo

Lotus
Kuinderloo

Lotus, Kuinderloo

Van 26 juli tot 14 augustus stonden wij op het terrein van Lotus, Kuinderloo bij Makkinga in Friesland. Zie Lotus. Het is een heel mooi verenigingsterrein met ruime staanplaatsen en met een zeer goede sfeer. Ook naar hun gasten zijn zij heel open en betrekken je overal bij alsof je al jaren Lotus lid ben. Je wordt door de dienstdoende "Gastendienst" vriendelijk ontvangen en naar je plaats gebracht. Na het plaatsen van je caravan kan je naar de "Stins" om je NFN kaart af te geven en gelijk wat meer informatie ontvangen.
Wanneer je de "Stins" bezoekt kom je eerst tot de verrassende ontdekking dat het daar niet handelt om de penning. Een kopje koffie kost je 0,50, thee komt op het grote bedrag van 0,30 uit, bier en frisdranken iets van 0,90 en fles wijn komt op 5,00. Dus een rondje geven is niet gelijk een aderlating. Voeg daar gerust een portie bitterballen aan toe, voor slechts 1,00 heb je er maar liefst 8 stuks met mosterd op een bordje liggen.
Heerlijk bij de openhaard zitten en gezellig ervaringen uit wisselen of gewoon over koetjes en kalveren zitten praten is daar geen probleem. Het sanitair is schoon en ruim voldoende. Hoewel ik hoorde dat er voor 2009 plannen zijn om de sanitairblokken te moderniseren en geheel te vernieuwen. Er is een mooi, niet erg diep,+/- 1,40m zwembad dat warm gehouden word door middel van zonnepanelen. Het kinderbadje is in de vorm van een klaverblad gebouwd. De zonnewei is meer dan ruim genoeg. Hier staat ook een trampoline. Er is een tennisbaan en twee jou de boules banen, waar ook door ervaren spelers de ballen gegooid worden, zo ik zag. Wat wel een probleem kan zijn voor sommigen onder ons is dat het plaatsen van een schotel voor je TV niet op alle plaatsen mogelijk is. Wel op G-3 tot G-6 en mogelijk ook op G-11. De bomen, juist die aan de zuidkant zijn daartoe veel te hoog en laten zo de satelliet niet aan de schotel zien. Af en toe hoor je ook dat het buiten douchen niet altijd even prettig word ervaren, ik voor mij denk daar zo niet over.

Activiteiten

Op het terrein zijn de vrijwilligers actief in het organiseren van een redelijk groot aantal activiteiten. Op zondagen tref je mogelijk een cursus schilderen die je onbekende talenten aan het licht laat brengen. Dat merk je dan weer tijdens de nabespreking die vakkundig wordt gehouden. Of kaartavonden of speelmiddagen voor de kleintjes en soms gemengd, kleintjes en groten door elkaar. De laatste keer bleek hierbij dat groten de kleinetjes activeerden mee te doen. Jeu de Boule- en ook tenniswedstrijden. Avonden met sprekers, die hun favoriete hobby of beroep kwamen beschrijven.

Omgeving

De wijde omgeving is zeer beslist een aantal rond ritjes waard. Het zij met de fiets of met de auto. Er is veel mooie natuur en ook de plaatsen en rivieren of kanalen zijn de moeite van het bezoeken waard. Er zijn nogal wat hoogte verschillen in dat gebied en daarom ook hebben de sluiswachters er nog een goede boterham.
Met de auto een dagje naar Groningen of Drachten is zeker iets wat je zou kunnen doen. Wij hadden wat dat betreft het weer mee, dus hebben wij ook de omgeving goed bekeken.

Al met al was het, mede door het goede weer, een succes en kijken wij uit naar eventueel een volgend bezoek aan Kuinderloo.
Het lijkt er zelfs op dat wij bekeerd zijn en ook lid van een vereniging zullen gaan worden.