In Memoriam Simon Noot,

Ik heb Simon nooit ontmoet. Was wel de bedoeling maar de tocht naar het Hart van Brabant moet nog steeds plaatsvinden. Vlak voor zijn overlijden sprak ik hem via de telefoon. Onmiddellijk dacht ik dit is wel een bijzonder mens, ondanks zijn naderend einde toch nog vol geestdrift. Een persoonlijk bezoek stond nog op het programma , maar de tijd heeft Simon achterhaalt en zijn dood kwam ineens sneller dan verwacht. Hij heeft 3 jaar ziek zijn heel moedig ondergaan en door zijn positieve houding zeker nog wat tijd gewonnen.

Ik ken Simon van het naturistenforum, hoewel hij op elk forum dat het naturisme betrof wel aanwezig was. Soms luisterend soms heel actief. Hij was geen naturist van de oude stempel en kon mee gaan met moderne opvattingen en daar ook duidelijk zijn mening over geven. Hij schuwde niet om dit persoonlijk (zijn eigen omstandigheden) te maken als de berichten daar om vroegen. Met zijn duidelijke stellingname m.b.t. sommige berichten maakt hij niet altijd vrienden. Voor hem geen reden om dat bij een volgend bericht maar te laten.

Wij kennen ook de inspanning van Simon en anderen om zijn nek uit te steken om een naturistendag te organiseren op de Reeshof. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad en uiteindelijk is het ondanks alle inspanning door een te lage opkomst niet gelukt om de dag te effecturen. De grote waardering over Simon met betrekking tot het naturisme en zijn bijdragen op diverse fora zijn heef geleid tot een waar condoleanceregister op het naturistenforum. U kunt daar lezen welke een gewaardeerd persoon Simon was.

Zijn grote passie was ook om naturisten de weg te wijzen en heeft daarom ook een eigen website gemaakt. Ik weet dat hij daar heel actief in was en ook heel nauwgezet. Zijn vele reizen en soms lange verblijven op de terreinen maakte hem tot expert. Tot het laatst toe is Simon met zijn site bezig geweest.

Ik vond het zonde als zijn werk verloren zou gaan en hebben daarom aarzelend en via via contact gezocht met Simon. Hij klonk zielsgelukkig toen ik hem voorstelde om de website voor te zetten. Inmiddels is dit geeffectueerd.

Simon bedankt en ik wens de familie nog veel sterkte bij het verlies van een zo sterk persoon.