Route naar Luzy in de Morvan

Via Antwerpen

We nemen de weg naar Antwerpen en dan naar Brussel.
Daarna de weg naar Charleroi, van waaruit we koerszetten op Philippeville. Bij de plaats Rocroi gaan we de grens van Frankrijk over en volgen een D-route of ook de RN route die daar begint.
Deze zal over enige tijd in België al beginnen, maar die zijn wat langzaam van start gegaan. (Sorry Belgen het is niet onvriendelijk bedoeld)

Ik maak gebruik van het Michelin boek van Frankrijk dus misschien is het goed dat ik de blz. nummers vermeld. Ik ben nu op blz. 12 en de weg is nummer N5 tot aan Rocroi, daarna de N51.
Deze gaat later, na de N43-E44 gekruist te hebben over in de D985, richting Rethel op blz.. 24.
Je neemt de ringweg om Rethel en daarna de D946 naar Biermes, blijf op deze weg tot aan Mazagran, draai daar de RD977.
Bij de plaats Suippes sla je blz.. 44 voor je.
De RD 977 verlaat je niet meer tot aan Charlon en Champagne, we lusten wel een glas of zo. We gaan weer verder dus draaien we de N77 op, dat is een vrij lange rechte weg met afwisselend landbouwgronden en bebossing. Ik ga nu zien waar we zitten op blz. 64.
Juist we naderen Troyes een grote stad waar ook wel e.e.a. te zien is, maar dat zullen we nu niet doen. De plaats kan je via een ringweg omrijden langs zowel de west- als de oostkant. Maakt mij niet zoveel uit als je maar op de N71 uitkomt en die helemaal volgt tot aan Châtillon-sur-Seine. Daar zoeken we de D980 richting Amoilly en op blz.. 81 Montbard en Saulieu.

La Gagère

We blijven nu op de D 980, waar we steeds door mooie natuurgebieden rijden.
We zijn nu op blz.. 96 aan gekomen en naderen Autun.

In Autun volgen we de borden Moulins en nemen we de N81 richting Luzy. Net voorbij de afslag Millay (na ± 28 km) nemen we bij het grote bord met Domaine de La Gagère het weggetje links.
Dit is dus in de Bourgogne (klik voor info La Gagère of ook Natuurocamp). 1 Ik stel je voor om hier een dag of drie vier te blijven uitrusten en te genieten van wat hier geboden wordt. Je kan er overnachten in een caravan, tent of in een chalet.


Download deze route als Word document.
Download deze route als PDF document.
Nog geen PDF Reader? Klik dan Hier


Zoekterm:

KLIK HIERHOME