Vakantie 2005 op Term D'Astor en Club-Origan

Het begin

Zondag 19 juni eindelijk is het zover, we vertrekken naar Frankrijk.
Het is nog vroeg, ongeveer half vier, dus nog maar weinig beweging in de straten van Breda. De caravan staat in een andere straat, dus die pikken we daar op en gaan dan richting de A-16 op naar Antwerpen.
Volgens de ANWB kon de ring van Antwerpen voor problemen gaan zorgen door nogal wat wegwerkzaamheden. Om die reden zijn we zo vroeg de weg op gegaan.

Doel van de reis

Het doel is om als gastvrouw en gastheer voor Eurnoature naar Club Origan te gaan. Mijn schoonzus en zwager staan op Term D'Astor en die willen we bezoeken voordat we verder gaan naar ons eindbestemming.

De wegen. Camping onderweg.
Ons stekkie op Club Origan Lekker zonnig

De eerste dag

We zullen door België over de hoofdwegen rijden tot Bergen (Mons). Daarna zullen we in Frankrijk over de RN- en D- wegen verder gaan. Dus lekker toeristisch. Natuurlijk zijn er altijd hier en daar min of meer noodzakelijke uitzonderingen.

De route

De route(Gebruikte kaart is spiraalboek van Michelin 2003, 1cm = 2km) zou ruw gezien gaan over; "Brussel, Mons (Bergen) en Maubeuge. Maar laten we ons bij het heden houden en niet vooraf alles gaan opsommen. Vanaf Brussel en Bergen rijden wij Frankrijk binnen en volgden de (Kt-10) N-6 naar Maubeuge, waar we de N-2 op draaien om naar de plaats Soissons te kunnen gaan. De weg brengt ons daarheen via; Avesnes, La Capelle, (kaart nr.; 21) Vervins, Marie en naar Laon (krtnr. 37) Hiervandaan nemen wij (krtnr. 36) om aan te komen aan Soisions. Hiervan daan gaan we over de D-1 naar Château-Thierry. Hiervoor passeren wij de plaatsen; Hartennes, Quincy le Château en komen (krtnr 63) bij Château-Thierry. Nog voor deze plaats draaien we voor ongeveer 20 km de A-4 op. Dus toch even een autobaan om allerlei kleine straatjes en draaien te omzeilen. We blijven tot afrit 19 (krtnr. 62) op deze weg en gaan daar de N3 op naar La Ferté s/s Jouarre. Via deze plaats komen we nu op de D-402 die ons via Coulommiers en daarna over de N-36 naar Melun (krtnr. 87) brengt. Hier gaan we door een bosrijke omgeving op ongeveer 20 km aan de oostkant van Parijs langs, het blijft een mooie rotuet tot ver voorbij Nemours. We vervolgens de route via de N-6 naar Fontainebleau. Daarna volgen wij de N-7 naar Nemours. Na Nemours gaan we toch weer even de tolweg op, ditmaal de A-6 die later overgaat in de A-77. Deze volgen wij tot afrit 17. Hierna nemen we de N-7 en gaan dwars door Montargis (krtnr. 111) richting Gien. Aak hier zelf de keuze of je de A-77 of de N-7 volg. Indien je de A-77 neem dan verlaat je die bij afrit 19 voor de D-940. Bij Gien gaan we naar kaartnummer 134.

Hier gaan we de D-940 op. Deze weg heb ik ook beschreven als mogelijke route naar Le Couderc. Het is een zeer rustige licht glooiende weg met weinig bochten en ook niet erg veel dorpjes. Je kunt hier, steeds snorrend door mooie natuur, rustig door gaan en ook nog om je heen het een en ander zien. Op deze weg kom je de volgende plaatsen tegen; Argent-s-Saudres, Aubigny, La Chapelle d'Angillon. Dan op kaart nummer 153 Les Aix. We draaien nu buiten Bourges om naar de N-144 en komen dan als eerste bij de plaats Levet. En na nog eens 25 km St- Amand-Montrond. Op kaart 170 gaan we door tot Montluçon. Waar vandaan we over de N-145 (E-62) aanrollen op onze eerste overnachting. Op een niet ver voorbij Gouzon gelegen municipal-camping. Dat is dan op kaart 187.

De tweede dag

Na een lekkere rustige avond met een hapje en drankje, gevolgd door een goede nachtrust, gaan we weer "en route". Op weg naar Term D'Astor. Doordat de camping direct aan de weg lag was het van de camping afrijden en linksaf draaien om weer op de goede route te zijn. Van hieraf zou het nog ongeveer 300 km zijn. We denken dat wij daar tegen een uur of drie aan kunnen komen. Het landschap hier is wisselend begroeid en boerenbedrijf. Deze afwisseling maakt het juist weer mooi om te zien. Mij valt het altijd wel op dat er heel veel roofvogels te zien zijn in het Franslandschap. Op zich misschien een teken dat het milieu van Frankrijk zo slecht nog niet is. We waren dus op kaart 187 en op de D-997 en zullen straks na Chénérailles overgaan naar de D-982. Het is een redelijke tweebaansweg die ons voert naar Felletin en dan (kaart 205) tot aan Ussel. Voor Ussel kom je eerst nog in de plaats die voor velen bekend zou kunnen zijn; La Courtine. Lieve ouders Lieve Ine enz. We hebben nog een stukje te gaan voordat we in Tulle aankomen, waarna we over de A-70 en de A-89 door zullen rijden naar Brive (kaart 222). Hier gaan we over op de A-20 naar Souillac. Verlaat de A20 bij afrit 55 Souillac en neem de rechter rijstrook, € 1,70 betalen. Volg aanwijzingen Sarlat/Souillac. Op de rotonde onder de boogbrug, neem de 2e afslag naar Souillac / Sarlat (D804) Het is 30 km naar Sarlat. Kaart 221. Neem in Souillac op de rotonde de 4e afslag. (Dorpsstraat in) naar centrum Souillac. Ga na 1200 mtr rechtsaf richting Sarlat (wit bord).
Volg D804 richting Cazoulès. Rechts ziet u een Le Clerc Supermarkt. Even goedkoop aftanken. Denk aan uw snelheid door de dorpjes. Veel controle door gendarmerie. Na Cazoulès wordt het wegnummer D703 ipv D804. Geniet van het landschap. Op D703 na 17,2 km. verder op D704A richting Sarlat-la-Canéda (Nog 11 km) Op rotonde rechtdoor richting Sarlat-la-Canéda (Nog 4 km)
Op eind van de weg, rechtsaf.
Op 1e rotonde in Sarlat richting Bergerac. D704 Vanaf nu voorlopig richting BERGERAC blijven volgen. Op de 2e rotonde in Sarlat neem de 2e afslag richting Bergerac / Beynac D-57 onder de boogbrug door.
Op de volgende splitsing, BERGERAC blijven volgen. Bergerac is een groen bord. Vézac is het volgende dorp. Borden blijven volgen naar BERGERAC Op splitsing ná Vézac, onder het viaduct door, richting Beynac D-703. Geniet van het prachtige kasteel boven op de berg in Beynac. Adviseer stapvoets te rijden Het volgende dorp is St. Cyprien. Vervolg de weg (D703) naar St. Cyprien en Siorac-en-Périgord In Siorac-en-Périgord op de rotonde de 3e afslag nemen richting Fongauffier en Belvès D-710. Op de rotonde in Fongauffier (vlak bij Belves) de 2e afslag nemen. Gele bord naar Toulouse volgen. Op de D-710, direct na de Total-benzinepomp gaat u rechtsaf, richting Monpazier en Belvès (2 km) U gaat onder een boogbrug door. Vóór het vluchtheuveltje linksaf, richting Monpazier. Op het einde van deze weg, T-splitsing, linksaf de D-53 op,richting Monpazier.
Na ongeveer 800 mtr rechtsaf de D-26 op. Op deze T-splitsing staat het bord Beaumont, Bouillac 5km Bastide de Beaumont 20km. Ook staat hier een groen bord met het opschrift "Terme d'Astor". Hier moeten we zijn, toch? Na 5km bent u in Bouillac en na 5,2km bent u er weer doorheen. Let nu dus op.
1300 meter nadat u het bord Bouillac achter u heeft gelaten ziet u aan de rechterkant van de D-26 een paar huizen. Tegenover dit groepje huizen gaat een steile weg omhoog naar de camping Terme d'Astor. U bent gearriveerd op het eindpunt van deze reis.

Bienvenue

Download route als PDF document
Click for PDF Reader