Foto's van "Els Gegant" in augustus 2004

Het feest van de Reuzen

In het Catalaanse deel van Spanje, of dat feest ook in andere delen van Spanje voorkomt is mij niet bekend, wordt in de maand augustus het feest van de Reuzen gevierd.

Geschiedenis

Toen wij dat hoorden, zijn we daar gaan kijken. De werkelijke geschiedenis over de oorsprong van het feest is mij nog niet helemaal duidelijk. Navraag bij het Spaans verkeersbureau en andere Toerist Information Offices leverde ons niet echt informatie op die we zo graag zouden gehad zouden willen habben. Het is erg vaag en de meesten gaven aan dat ze zelf niet goed weten hoe deze geschiedenis geweest is. Maar met enig zoekwerk met het programma Copernic-Basic kwam ik twee sites in België tegen waar het over deze festiviteiten gaat. Kijk daarvoor maar op de website Feest van de reuzen in de gemeente Ath, hiervoor kun je ook een bezoekje brengen aan deze site. Een andere zeer informatieve site is Gemeente Wetteren.

Wij waren erbij

Wij waren dus getuigen van dit festijn en ik wil jullie aan de hand van een aantal foto's laten zien dat het een mooi gezicht is.

Barcelona

La Mercè

In Barcelona wordt dit feest op 24 september gehouden.
Dit jaarlijks festival ter ere van Nostra Senyora de La Mercè betekend een week van concerten en dansen.
Let op de carrefoc een parade van vuurspuwende draken, reuzen en monsters. Hierbij ook de piro musical vuurwerk op muziek.

Opm.: De foto's hieronder zijn genomen tijdens het Reuzen fesst van Hospitalet.

Nog even oefenen

Ook oefenen

De trommels roffelen

De ridder

Een Dame

Elly bij de ridder

Koning en Koningin

Wat zijn ze groot
Op dit feest drinken we wel even een>>>
KLIK HIERHOME